Er komt postuum album uit van onuitgebrachte Prince-liedjes

Prince was een van de grootste hitmakers van de jaren tachtig en schonk ons ​​met enkele van de beste nummers die de mensheid kent, zoals 'Purple Rain', 'Little Red Corvette' en 'Kiss' .

Maar wat veel mensen niet weten, is dat de legendarische artiest ook verantwoordelijk was voor een hele reeks hits van andere artiesten.

Ter gelegenheid van Prince's songwritingvaardigheden - en vrijgevigheid - heeft zijn landgoed een 15-track album uitgebracht met de titel  Originals . Het album bestaat uit 15 nummers die Prince oorspronkelijk heeft opgenomen voordat deze werd overgedragen aan zijn collega-artiesten. Deze hits omvatten "Manic Monday" (The Bangles), "Nothing Compares 2 U" (The Family / Sinéad O'Connor) en "The Glamorous Life" (Sheila E.).

"Prince leidde de weg, voor artistieke vrijheid, voor eigendom. Hij is een van de dapperste mensen die ik in de industrie kan bedenken, "zei een in rap tempo bekendgemaakte rapper JAY-Z in een persbericht. 

"Hij vertrouwde ons, niet alleen mij, om zijn strijd voort te zetten. Het is een eer om die erfenis door zijn muziek te helpen, kunnen we niet laten liggen als een organisatie die zich inzet voor empowerment van artiesten".

De release van het album valt samen met wat de 61ste verjaardag van Prince (Amerikaanse tijd) zou zijn geweest.

Het album zou in de winkels verschijnen en op 21 juni beschikbaar komen op andere platforms, waarvan verwacht wordt dat de vinylversie in juli uitkomt.

Niet in de Free Record Shop want die bestaat niet meer.

Prince komt vaak voorbij in onze geweldige radioprogrammering.