Al meer dan 35 jaar radio historie en ervaring.

Al meer dan 35 jaar radio historie en ervaring.

Radio AM5 komt voort uit een samenwerking van een aantal Dj's die als een vaste kern al meer dan 35 jaar radio ervaring hebben. Het was Mike Davis die zijn eigen station begon begin 1981. Onder de naam Radio Florida wist hij als radiopiraat al een flinke club van vaste luisteraars aan zich te binden. Elk station stopt wel eens en maakt dan weer een doorstart, vaak ook onder een andere naam en zo kwamen de namen Radio stad centraal Rotterdam en Radio Amerika ook het radio toneel voorbij.

Het was in 1988 toen de huidige Kern van Dj's zich gingen bundelen bij de start van Delta radio Rotterdam op de Rotterdamse kabel. Delta radio Rotterdam kwam voort uit het brein van Ron van Putten (Jaap Luik) en had een aantal jaar flink succes. Het station had zelfs een eigen "Alarmschijf"en zo had Delta Radio zijn eigen "Trendsetter" die nu nog steeds op AM5 een vast aandeel heeft in  de nonstop rotatie maar ook in de live programma's.

De introductie van internetradio heeft er voor gezorgd dat Delta Radio een doorstart maakte op het world wide web. Onder leiding van Marco vd Stokker heeft Delta Radio een aantal jaar op internet gedraaid. Soms moet je als station een andere wending nemen en het format en dergelijke onder de loop nemen en kiezen voor een ander format en naam. Dit is toen ook gebeurd en zo heeft met de zelfde club Dj's het station een aantal jaar onder de naam Dream Stream Radio zijn ontwikkeling gehad.  Na een kleine stop en vanuit het gevoel dat radio-bloed kruipt waar het niet gaan kan, werd Radioam5.nl in 2015 opgericht door André Kapoen.  AM5 is er 24 uur per dag 7 dagen in de week en bezit een club Dj's die met veel energie en passie voor radio en muziek dit geluid en format neerzetten. Dat is zeker iets om trots op te zijn!