Home » 40 jaar geleden, de Sony's Walkman

40 jaar geleden, de Sony's Walkman

Walkman

40 jaar geleden veranderde Sony's Walkman de manier waarop we naar muziek luisterden

Internetradio AM5:-

De Sony Walkman viert  zijn 40-jarig jubileum . De inmiddels beroemde gadget werd in de zomer van 1979 met weinig tamtam geïntroduceerd, maar het duurde niet lang voordat de hele wereld verliefd werd op het verkleinwoord.

 

Batterijen van je vrouw pikken.

De Sony Walkman TPS-L2, een 14-ounce (397 gram), blauw-en-zilver draagbare cassettespeler, had een impact die enorm was. 

Sony had een lange geschiedenis met muziekspelers - het bedrijf lanceerde de 'baby-corder', een reel-to-reel 'tijdschrifttype' speler in 1957 - maar het heeft nooit zijn push gestopt voor nieuwere, betere producten. Toen, in 1963, werd de Philips-compactcassette de wereldwijde standaard voor draagbare tape. Helaas bestond er nog geen internetradio.

In eerste instantie was het alleen bedoeld voor spraakopname. Pas in de jaren '70 was de cassette eindelijk geschikt voor het opnieuw afspelen van muziek van hoge kwaliteit. Sony verbond de stippen beter dan de concurrentie met de Walkman TPS-L2 "personal stereo", en het was een fenomeen.

Terwijl de meeste analoge Walkman-bezitters vooraf opgenomen tapes kochten, gaven anderen de voorkeur aan 'mixtapes', niet zo verschillend als de afspeellijsten van vandaag. Ik was dol op het maken van mixen, maar het was arbeidsintensief werken, drie, of vier of zelfs vijf uur consumeren om een ​​90 minuten durende cassette te produceren. Het maakt niet uit, ik heb honderden mix-tapes gemaakt door de jaren heen.

Later kocht ik een Sony D-50 Discman draagbare cd-speler, 's werelds eerste draagbare cd-speler. Opnieuw was de bouwkwaliteit super, maar hij sloeg over als je jogde of te snel liep!

Er waren ook Walkman MiniDisc-spelers , en hoewel MiniDisc populair was in Japan, brak het formaat in de VS uiteen.

Maar aan alle goede dingen moet een einde komen. Toen Apple in 2001 de eerste generatie iPod introduceerde, klampte Sony zich vast aan zijn eigen maar gedoemde  ATRAC-formaat  en had het nooit meer een marktleidende draagbare muziekspeler.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.